Rüzgar enerjisi ön lisans ihaleleri yapıldı

Rüzgar enerjisi ön lisans ihaleleri yapıldı

Rüzgar enerjisi ön lisans ihaleleri yapıldı

Ne kadar tahsis oldu?

Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerinin ilk gününde, Ankara-Kırıkkale-Çankırı bölgesi için kilovatsaat başına en düşük teklifi veren firmalardan Jüpiterges Elektrik Üretim AŞ´ye 40, Simge RES AŞ´ye 20 megavat olmak üzere toplamda 60 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı.

SANTRAL KURULACAK

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Vekili Hakkı Özata´nın komisyon başkanlığını yaptığı ihalede, dördüncü bölge olan Ankara-Kırıkkale-Çankırı için teklif dosyaları açıldı. Ankara-Kırıkkale-Çankırı bölgesi için kilovatsaat başına 4,19 dolar/cent teklif veren Jüpiterges Elektrik Üretim AŞ´ye 40 megavatlık kapasite tahsisi uygun bulunurken, şirketin kuracağı santralin adı Jüpiterges RES olacak.

TASSİSİ YAPILDI

Söz konusu bölge için kilovatsaat başına 4,18 dolar/cent teklif veren Simge RES Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret AŞ´ye 20 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı. Şirket, bölgede  Beypazarı RES adında bir santral kuracak. Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinde bugün 4 ayrı bölgede toplamda 320 megavatlık kapasite tahsisi yapıldı. İhaleler 22 ve 23 Haziran´da da devam edecek ve tamamlandığında 11 bölge için 710 megavatlık ön lisans verilmiş olacak.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false