Anahtar Kelimeler: Petrol yeni dönem

Petrol İş´te yeni dönem

Petrol İş´te yeni dönem

Petrol İş´te yeni dönem

Kaya başkan seçildi

İşçi ve emekçinin haklarının korunmasına yönelik mücadele veren Petrol-İş Sendikası´nın hafta sonu 13. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda, 250 delege oy kullanırken, mevcut Başkan Recep Sefer ile aday Murat Kaya başkanlık için yarıştı. Seçim sonucunda oyların çoğunluğunu alan Murat Kaya başkanlık görevine seçildi.

BAŞKANLIK MÜCADELESİ

Petrol-İş Sendikası´nın hafta sonu 13. Olağan Genel Kurulu Beyaz Saray´da gerçekleştirildi. TÜPRAŞ, Petlas, Botaş ve Makina Kimya Endüstri Kurumu´ndan temsilciler ve üyelerin tam destek verdiği kongre birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirildi. 250 delege oy kullanırken, mevcut Başkan Recep Sefer ile aday Murat Kaya başkanlık için yarıştı. Seçim sonucunda oyların çoğunluğunu alan Murat Kaya başkanlık görevine seçildi.

GÜNDEM AÇIKLAMASI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan programda konuşma yapan mevcut başkan Sefer, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Her zaman işçilerin haklarını koruma mücadelesini verdiklerini ifade eden Sefer, ?Kongremizi ülkemizin ekonomik sıkıntılar yaşadığı bir dönemde gerçekleştiriyoruz.1994, 2011, 2009 ve 2018 yılında yaşanılan bu ekonomik sıkıntılara karşı emektar kardeşlerimizin evine ekmek götürme mücadelesinde her zaman yanlarında olduk? dedi.

İŞÇİ YILLARDIR FEDAKÂRLIK YAPIYOR

Türkiye´nin ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiğine değinen Sefer, dış güç emperyalizmin boş durmadığına dikkat çekti. Enflasyon sepetinde artış olduğunu vurgulayan Sefer, ?Evine ekmek götürebilmek ve iyi bir geçim isteyen işçi kardeşimiz yılardır fedakârlık yapıyor. Sıcak parayla döndürülen ekonomi artık iflas etti ve yerini beton sektöründeki binalardan elde edilen gelirlere bıraktı. Eğer bu sıcak para, fabrikalara ve istihdama aktarılsa idi bu kriz daha az şekilde atlatılırdı? şeklinde konuştu.

AÇLIK SINIRI 2000 TL

Ekonomik krizin yaşanması konusunda geçmişten gelen büyük bir israfın gözler önüne serildiğini belirten Sefer, ?Bu israfı, bu ülke yönetiminde kim yaptıysa bu krizin faturası da ona kesilmelidir. Krizin faturasını yıllardır fedakârlık yapan işçiye, memura, emekliye kesecekler. Ama bizler asgari ücretin aile geçim indirimiyle 1603 TL olduğu, açlık sınırının ise 2 bin TL olduğu bu dönemde bu faturayı bu kardeşlerimize asla kestirtmeyiz. Artık hepimizin görmesi gereken şey şudur ki; bu ülkede doğru gitmeyen bir şeylerin olduğunu hepimizin görmesidir? ifadesinde bulundu.

MEMLEKETİMİZİ SEVİYORUZ

Sefer´in konuşmasının ardından divan heyeti belirlendi. Divan başkanı Ahmet Kabaca, yardımcıları Ali Tırpan, Salih Akduman, Erhan Yakışan ve Orhan zengin oldu Daha sonra konuşma yapan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Fuat Yaşar, Türkiye genelinde ve Kırıkkale´de vatan için can veren şehitlerimize Allah´tan rahmet diledi. Biz memleketimizi her yönüyle seviyoruz diyen Yaşar, ?Ülkemiz inşallah bu ekonomik krizi ve terör konusunu çözüme kavuşturacaktır? dedi.

İŞ YERLERİMİZ YERLİ VE MİLLİDİR

Türkiye´nin ekonomik anlamda zor günler yaşadığına dikkat çeken Yaşar, ?Bizim iş yerlerimizin hepsi yerli ve millidir. Yıllardır yerli ve millinin önemine dikkat çektiğimiz halde son dönemlerde bizim söylemlerimize yakın tavır sergileyenlere yerli ve milli üretime gerektiğinden fazla destek verilmesi gerektiğini söylüyorum. Yerli ve milli gerçekten de önemseniyorsa sivil toplum kuruluşlarına kulak verilmesi gerekir? şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARIMIZI EZDİRMEYİZ

Ülke genelinde yaşanan ekonomik krize de değinen Yaşar, ?Bu krizin mesuliyeti emekçiler değildir. Krizin faturası kesinlikle emekçilere çıkarılamaz. Çalışanlarımızı asla bu krize ezdirmeyiz. Yıllardır fedakârlık beklenilen işçi kesimi zaten üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır. Bizlerde hükümet yetkililerine seslenerek; yerli ve milli üretime bu kadar önem veriliyorsa, maddi anlamda da bu üretimlerin yapılması için fedakârlık yapan işçilere de destek sağlanmalıdır? dedi. Yaşar, konuşmasının devamında ise işçi ve işyeri kazaları hakkında çeşitli bilgiler aktardı.

EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Petlas, Tüpraş, Botaş, Makina Kimya delegeleri ile çeşitli görüşmeler yaptığını ve bu sonuçta adaylığını açıkladığını belirten Murat Kaya, ?Petrol-İş Kırıkkale Şube Başkanlığı görevine aday oldum. Arkadaşlarımızın birçoğu bizleri bu noktada destekliyor. Amacımız, çalışan personellerin refah bir ortamda çalışmalarını sağlamak ve sosyal haklarını korumak. İşçinin hakkının korunması için elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğiz. İnşallah hep birlikte seçim sonucunda başkanlık görevine gelirsek, nasıl çalışma yapacağımızı arkadaşlarımız görecektir? ifadesinde bulundu.

BÜYÜK KATILIM SAĞLANDI

Geniş güvenlik önemlerinin alındığı genel kurula CHP Milletvekili Av. Ahmet Önal, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Fuat Yaşar, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, Türkiye Emekliler Cemiyet Başkanı Zekeriya Aytekin, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ramazan Çetin, Türkiye Emekliler Cemiyet eski Başkanı Basri Keskin, CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda delege ve davetli katıldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli