Öğrencileri şehirde tutmalıyız

Öğrencileri şehirde tutmalıyız

Öğrencileri şehirde tutmalıyız

Rektöre ziyaret

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri göreve yeni atanan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ersan Aslan´a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyarette konuşulan ağırlıklı olarak, üniversite öğrencilerinin derslerden artan zamanı şehirde geçirmelerini sağlamak için neler yapılabileceği konusu konuşuldu.

TSO HEYETİ ZİYARET ETTİ

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, kısa bir süre önde Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Savunma Bakanlığı eski müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan´ı makamında ziyaret ettiler. TSO Meclis Başkanı Ömer Akçelik, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Başkan Yardımcıları Osman Ölmez, Mustafa Karışmaz, Meclis Başkan Yardımcısı Cihat Mencet ile Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Demircan, Nizamettin Ayyıldız, Murad Eroğlu ve Genel Sekreter Ahmet Şerbetçioğlu´nun katıldıkları tanışma ziyaretinde öncelikli olarak TSO ile üniversite ilişkileri konuşuldu. TSO´nun Üniversite bünyesinde kurulan Teknopark´ın ortaklarından olduğunu hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Varlı, Kırıkkale Üniversitesinin büyüklüğünün ve öneminin farkında olduklarını, ilişkileri daha üst düzeyde tutarak şehre hizmet çıtasını daha yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.

GÖRÜŞME YAPILDI

Kırıkkale Üniversitesinin 40 binin üzerinde öğrencisi olduğunu ancak bu öğrencilerin şehre entegre olmaları konusunda eksikler olduğunu ifade eden Varlı, şehrin ve üniversitenin birbirinden daha fazla faydalanmasını istediklerini söyledi. Sanayi Bakanlığı müsteşarlığı yaptığı için Rektör Ersan Aslan´ın sanayicilerin sıkıntılarını daha iyi bileceğini vurgulayan Varlı, TSO ve Üniversitenin birlikte güzel şeyler yapacağına inandıklarını ifade etti. Müsteşarların ortalama çalışma sürelerinin 2 yıl olduğunu ancak kendisinin 6 buçuk yıl Savunma Sanayi Müsteşarlığı görevinde bulunduğunu belirten Rektör Aslan ise sanayide ortak sorunun öğrencilerin teorik bilgiyi pratiğe aktaramamaları olduğunu söyledi. Öncelikli olarak kurulacak bir Sektör İzleme Komisyonu ile OSB´deki 32 firmanın her birini birer öğretim üyesi ile ilişkilendirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Rektör Aslan, yeni dönemde üniversite olarak geleceğin meslekleri üzerine yoğunlaşacaklarını ifade etti. Öğrencilerin şehirde kalmalarını sağlayacak şekilde çalışmaları bulunduğunu da belirten Aslan, ders programlarında yapılacak uyarlamaların yanı sıra şehirle üniversite öğrencilerini kaynaştıracak başka çalışmalarının da bulunduğunu, zamanla bu projelerin hayata geçirileceğini söyledi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli