Anahtar Kelimeler: Mücavir alan genişliyor

Mücavir alan genişliyor mu?

Mücavir alan genişliyor mu?

Mücavir alan genişliyor mu?

Dahil mi ediliyorlar?

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin 30 ilde uygulanacak ?Bütünşehir uygulaması´ için bilgiler vermişti. ?Bütünşehir Uygulamasına Kırıkkale de dâhil oldu, Uygulamaya göre,  Yahşihan, Bahşili ve Hacılar Kırıkkale sınırlarına dâhil edilecek.

 

30 İL BÜTÜNŞEHİR OLUYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin açıklamalarının ardından merak edilen ?Bütünşehir Uygulaması´ pilot olarak uygulamaya konulan Adıyaman ve Ağrı´nın ardından 30 ilde daha uygulanmaya başlayacak. Bakan Özhaseki´nin açıklamaları sonrası ?Bütünşehir´ Kırıkkale´de olacak mı olmayacak mı sorusu vatandaşın aklında kaldı. Bakan Özhaseki´nin konuşması sonrası açıklanan ?Bütünşehir´ uygulanacak şehirlerin listesinden ilimize de müjdeli haber geldi. Açıklanan listede Kırıkkale´de yer alırken, liste yer alan şehirlerin tamamı şu şekilde; ?Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.?

 

BÜTÜNŞEHİR NEDİR?

Tasarıya göre, tüm belde belediyeleri kapanarak merkeze bağlanacak. Köyler mahalleye dönüştürülürken, İlçe belediyelerinin imar yetkileri ile itfaiye ve zabıta hizmetleri bütünşehire devrolacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise ilgili olduğu bakanlıklara, bütünşehir belediyesi ve bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek. Bütünşehir düzenlemesi ilk önce pilot şehir olarak seçilen Adıyaman ve Ağrı´da uygulamaya sokulacak. Düzenleme meclisten geçerse 2019?da yapılacak yerel seçimlerden sonra tüm illerde uygulanacak.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false