Kırıkkale´de Kütüphane Haftası kutlandı

Kırıkkale´de Kütüphane Haftası kutlandı

Kırıkkale´de Kütüphane Haftası kutlandı

Kutlama yapıldı

Kırıkkale´de Kütüphane Haftası düzenlenen programla kutlandı.

KUTLAMA PROGRAMI

Kırıkkale´de    Kütüphane Haftası    düzenlenen programla kutlandı. Kütüphane Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde program düzenlendi. Kırıkkale Valisi Mehmet    İlker Haktankaçmaz, programda yaptığı konuşmada, Kütüphane Haftası´nın kutlanmasının amacının, okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

BİLGİLER VERİLDİ
Yeni neslin sevindirici şekilde daha çok okuduğunu belirten Haktankaçmaz, "Yeni nesil kitap okumayı, kitaplarla bir arada olmayı, kütüphanede olmayı seviyor. Bu çok güzel bir şey. İnşallah yeni nesil böyle etkinliklerle daha çok kitapla bir arada olacak." dedi. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay ise yeni nesil çocukların teknolojinin içerisine doğduklarına işaret ederek, bu açıdan çocuklar için kütüphanecilikte gelenekselleşmiş, alışılmış uygulamaların tatmin edici olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:   

KATKIDA BULUNAN KURUMLAR
"Artık yeni nesil çocuklara cevap verecek yeni nesil kütüphaneler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. En önemli kültürel yapılardan biri olan halk kütüphaneleri, sundukları hizmetler ve gerçekleştirdikleri etkinliklerle toplumsal değişime katkıda bulunan kurumlardır. Sosyal ve kültürel etkinlikler, kütüphanelerin halkla bütünleşmesini sağlayan, kütüphane ile halk arasında köprü vazifesi gören ve daha da önemlisi hizmet verdiği insanlara ´yaşam boyu öğrenme´ yetisi kazandıran faaliyetlerdir. Kütüphanemiz halk kütüphaneleri içerisinde yapılan kültürel etkinliklerde birinci, ödünç verme ve genel okuyucu sayısında ise 13´üncü sırada yer almaktadır."

KİMLER KATILDI?
Vali Haktankaçmaz, konuşmaların ardından 2017 yılında en çok kitap okuyan ve ödünç alan okuyuculara hediyelerini verdi. Öğrenciler tarafından çeşitli gösterilerin düzenlendiği programa, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı,    MHP    İl Başkanı Erdal Baloğlu ve kurum müdürleri de katıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false