Anahtar Kelimeler: Lisesi Kudüs anlatıldı

Fen Lisesi´nde Kudüs anlatıldı

Fen Lisesi´nde Kudüs anlatıldı

Fen Lisesi´nde Kudüs anlatıldı

?Kudüs´ü anlamak...?

Milli Eğitim Bakanlığı´nın 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı ?Kudüs´ü  Anlamak ve Anlatmak? konulu faaliyetleri kapsamında Kırıkkale Fen Lisesi´nde bir program düzenlendi. Okulun konferans salonunda düzenlenen programda Kudüs´ün tarihi serüveni ele alındı.

ÇEŞİTLİ BİGİLER VERİLDİ

Açılış konuşmasını Okul Müdürü Nusret Kılıç yaptı. Kılıç konuşmasında: ?Kudüs, dünyanın en eski kentlerinden birisidir. Tarih boyunca, birçok kutsal kabul edilen yapıya ev sahipliği yapmıştır. Kudüs 1517´de 1917 tarihleri arasında Osmanlı İmparatorluğunun kontrolü altında bulunmuştur. Üç semavi dince çok kutsal kabul edilen yerlerin önemli kısmı Doğu Kudüs´te yer almaktadır.?

KUDÜS´TE BULUNMAKTADIR

?Biz Müslümanlar için en kutsal yerlerden biri olan Mescid-i Aksa ve Kubbet´üs Sahra; Yahudiler için Mescid-i Aksa´nın hemen altında yer alan tapınağa ait olduğuna inanılan Ağlama Duvarı; Hristiyanlar için de Kutsal Kabir Kilisesi, Kudüs´te bulunmaktadır. Bu yüzden Kudüs çok önemlidir. Bugün maalesef bu kutsal yerler Yahudi zulmü altındadır.? dedi. Kırıkkale Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı program Kudüs´le alakalı şiir, slayt ve sinevizyon gösterileri ile son buldu.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli