Anahtar Kelimeler:

İşte Ayrıntılarıyla Kale TV

İşte Ayrıntılarıyla Kale TV

Nereden, Nasıl Yayın Yapacak?

 

Kırıkkale’de geçtiğimiz haftanın gündemini açılması planlanan yerel televizyon kanalı Kale TV belirledi. Kale TV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zengin, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenleyerek konuya açıklık getirse de vatandaşların soruları dinmedi. Haberkale, Kale TV ile ilgili merak edilenleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zengin’e sordu. İşte Zengin’in anlattıklarıyla Kale TV.
 
Kale TV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zengin, 1956 yılı Kırıkkale doğumlu bir işadamı. Dünya’nın birçok ülkesini gezen Zengin, zamanında buralardan Türkiye’ye teknoloji transferi yapmış, uluslararası bağlantıları olan, vizyon sahibi birisi. Hâlen sadece Türk Silahlı Kuvvetleri’ne malzeme üreten ve tedarik eden bir şirketi de bulunan Zengin, işadamlığının yanında 14 yıl profesyonel futbol hakemliği yapmış, çeşitli kitaplar yazmış ve birçok belgesel filmin çekim aşamasında görev almış.
 
Çeşitli kamu kurumları ve sendikalar bünyesinde basın müşavirliği yapan Ahmet Zengin, 90’lı yıllarda Kırıkkale’de yayın yapan Denge TV’nin de genel müdürlüğünü yapan isim. Televizyonculuk deneyimi bulunan Zengin, memleketi Kırıkkale’ye her gelişinde vatandaşların televizyon isteğiyle karşılaşınca iki binli yıllarda, iletişim çağında, Kırıkkale’nin televizyonsuz kalmaması gerektiğini düşünerek harekete geçmiş.
 
Mevcut Şartlarda Televizyon Mümkün Değil
 
İlk iş olarak mevzuatı araştıran ve Radyo Televizyon Üst Kurulu’na başvuran Ahmet Zengin, buralardan istediği sonucu alamamış. Zira daha önce de Kırıkkale’de bazı isimlerin yerel televizyon kanalı kurma istekleri RTÜK’ün frekans ihalesini yapmamasından ötürü hep sonuçsuz kalmış ve tüm girişimler başarısız olmuş. Daha önceki bu girişimlerin başarısızlıklarla sonuçlanması Kırıkkaleli vatandaşlara da etki etmiş. Ahmet Zengin, Kırıkkale’ye yerel televizyon kurma fikrini kime açtıysa hepsinden “boştan yere bu işe girme, kimler denedi de olmadı” cevabını almış.
 
Çözüm, Uydudan Yayın
 
Bilişim çağında bu cevapları kabul etmeyen Zengin, alternatif yol arayışına girmiş. Günümüzde neredeyse her evde çanak anten ve uydu alıcısı bulunmasından hareketle kararını veren Zengin, oluşturulacak televizyon kanalının uydu üzerinden yurt dışından yayınla Kırıkkale’ye ulaşması fikri üzerinde yoğunlaşmış. Yurtdışındaki bağlantıları vasıtasıyla gerekli fizibiliteyi gerçekleştiren Zengin için yerel televizyon önünde hiçbir engel kalmamış.
 
Son Hazırlıklar Yapılıyor, Yayın Ocak’ta
 
Legallik yönünden önünde hiçbir engel kalmayan Ahmet Zengin, memleketini yerel televizyona kavuşturmak için Kırıkkale’ye gelerek kanaat önderleri ve gazetecilerle görüşmüş, onların da desteğini alarak son hazırlıklara girişmiş. Bayram ertesinde ilk iş olarak Kırıkkale’ye irtibat bürosu ve stüdyoları kuracağını söyleyen Zengin, teknik ekipmanların da montajıyla Ocak ayının başında test yayınına geçmeyi umduklarını belirtiyor. Tüm Dünya`daki Kırıkkalelilerin izleyebileceği Kale TV`de Kırıkkale`nin haberiyle, siyasetiyle, müziğiyle, yaşamıyla yer alacağını söyleyen Zengin, programlar için çekimlerin halen devam ettiğini kaydetti.
 
Kale TV, Kırıkkalelinin Olacak
 
Açılacak olan televizyon kanalı için kendisi ve ekibinin yoğun çalışmalar sürdürdüğünü ifade eden Zengin, kendilerinin Kırıkkale için bir ışık yakmaya çalıştığını, bunda devamlılığın sağlanması için Kırıkkale halkının Kale TV’ye sahip çıkması gerektiğinin altını çiziyor. Kırıkkale için bir şeyler yapmak isteyen, idealist, çalışkan ve üretken insanların her zaman yanlarında yeri olduğunu söyleyen Zengin, “Kırıkkaleli hemşerilerimden sadece destek ve dua bekliyoruz” diyor.
 
Haberkale.com Haber Merkezi


  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli