Anahtar Kelimeler:

MHP'de Baloğlu dönemi

MHP

MHP il kongresi yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kongresi hafta sonu yapıldı. Kongrede tek listeyle seçime giren Erdal Baloğlu İl Başkanı oldu. Divan Başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, üyeliklerini ise MYK Üyesi Halil Öztürk, Sağlık eski Bakanı ve MYK Üyesi Osman Durmuş ve MYK Üyesi Ömer Demirel’in yaptığı seçim bir şölen havası içerisinde geçti.

Şölen havasında oldu

Milliyetçi Hareket Partisi İl Kongresi hafta sonu yapıldı. Tam anlamıyla şölen havasında geçen kongreye ilgi yüksek oldu. Uzun zamandır il başkanlığı görevini yürüten Seyit Ahmet Göçer kongrede aday olmazken, İl Başkanlığı görevine Erdal Baloğlu seçildi. Kongreye geniş katılım oldu. Katılan önemli isimler tek tek konuşma yaparak ülkenin durumuna dikkat çektiler ve MHP’nin iktidar olması gerektiğinin altını çizdiler. Kongrede ilk konuşmayı eski il başkanı Seyit Ahmet göçer yaptı.

Göçer helallik istedi

13 Ekim 2004 tarihinde Ülkü Ocakları Başkanlığı görevine getirildiğini söyleyen MHP eski İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, “6 Haziran 2008’de İl Başkanlığı görevine atandım. Gece gündüz çalışarak ekibimizle birlikte büyük mücadeleler verdik. Burada bugün bayrak teslimi yapacağız. Kişiler gelip geçicidir. Asıl olan milletimiz, teşkilatımız ve partimizdir. 3 Hilalli Bayrağımızı yere düşürmeden en üst seviyeye çıkarmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Benimle beraber çalışan herkese desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Kongrede İl Başkanlığına aday değilim. Hepiniz hakkınızı helal edin. Yeni seçilecek olan İl Başkanımıza başarılar dilerim” dedi.

Haram saltanatı bitecek

AKP iktidarının 13 yıldır bir karabasan gibi ülkemizin üzerine çöktüğünü belirten MHP MYK Üyesi Avukat Halil Öztürk iktidarı eleştirdi ve “AKP iktidarı 13 yıldır yönetimdi. Ülkenin üzerine bir karabasan gibi çöktüler. Ülkedeki gelişmeleri görüyorsunuz. Doğu ve Güneydoğu elden gidiyor. Yolsuzluk, hırsızlık almış başını gidiyor. Milletimiz ekonomik sıkıntı içinde. Ancak ümitvar olmak gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Türkiye’yi düzlüğe çıkaracaktır. Bizler de sizler gibi 7 Haziran’ı bekliyoruz. AKP Kırıkkale’yi yok etti. Kırıkkale Anadolu’nun ortasında gelincik çiçeği gibidir. Fakat AKP bu çiçeğin dallarını kırdı ve kökünden söktü. Haram saltanatını yıkmak için her biriniz nefer olun. 7 Haziran’da Türkiye AKP’den kurtulacak. Devletin başına Devlet gelecek” şeklinde konuştu.

Dargınlıkları bırakın

1995 yılından bugüne kadar Kırıkkale’de siyaset yaptığını belirten MHP MYK Üyesi Osman Durmuş, “1998, 2004 ve 2007 seçimlerinde milletvekili oldum. O zamanlar böyle ayak oyunları çok olmuyordu. Ama artık çok dikkatli olun. 7 Haziran’da yine bir milletvekilliği seçimleri var. Oyunuzu atmanız yetmiyor. Oyunuza sahip çıkmalısınız. Milli irade hırsızlarına imkân vermemek için tedbirinizi alın. Kırıkkale güzel bir il. MHP’ye bir fırsat verin ve Ankara’ya milletvekillerini gönderin. Küskünlükleri ve dargınlıkları bir kenara bırakın. Sandığa gidin, oyunuzu 3 Hilale basın” diye konuştu.

Seçimde kenetlenelim

Haziran ayı içerisinde yapılacak seçimin son kongresini yaptıklarını belirten Kırıkkale eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan da, “AKP 13 yılda Kırıkkale’den çok şey götürdü. İlimiz 4 milletvekilinden birini kaybetti. 350 bin nüfusu vardı 270 bine düştü. MKE’nin 20 bin çalışanı vardı 1800’e düştü. Çocuklarımız ise nerede iş bulduysa oraya gittiler. Kırıkkale göç veriyor. Biz bu geriliği durdurmak için kavgaları ve dövüşleri bir kenara bırakalım. 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlere kenetlenelim” dedi.

Vicdanınızı dinleyin

Kongrede söz alan Hasan Ulusoy da bir konuşma yaptı ve “Bu seçimlerde vicdanınızı dinleyin. Her ev ve arkadaşlarınıza ulaşın. Gönül kapılarınızı sonuna kadar açın. Bu seçim ülkemizin kader seçimidir. Kol kola girip bu seçimi kazanmak zorundayız. Kırıkkale’miz için, ülkemiz için kazanmak zorundayız. Bu aşamada küskünlüklerin, dargınlıkların bir kenara bırakılması gerekiyor. Her şeyden kendi içimizdeki ikilikleri kaldırıp birlik ve beraberlik içerisinde yürüdüğümüz bu yolda zaferle çıkacağız” şeklinde konuştu.

12 yıllık alacağımız var

“Kırıkkale’nin AKP’den 12 yıl alacağı var’ diyen Abdullah Pekgöz ise, “3 milletvekili de AKP’li olana Kırıkkale’ye bu hükümetin çok şeyler vermesi gerekirken hiçbir şey yapılmadı. Şimdi de ilimizde üretilmesi gereken Milli Piyade Tüfeği Kırıkkale’den gitmek üzere. Kırıkkale’ye ne verdiniz ki, daha neyi alıyorsunuz? Seçtiğiniz vekillere 5 yılı emanet ediyorsunuz. Bu 5 yılın hesabını hiç sordunuz mu? Bunun hesabını sormalısınız. Sandıkta hesabını sorun ki sonra dizlerinizi dövmeyin. Çare biziz, çare sizlersiniz. Bunun için sandığa sahip çıkın. Kırıkkale’ye 12 yıl boyunca sahip çıkmadılar, gelin hep birlikte MHP’yi iktidar yapalım. Kırıkkale’mize sahip çıkalım” dedi.

Sonuna kadar mücadele

Türkiye’nin zor günler geçirdiğini ifade eden Mehmet Yağlı da, “Yaklaşan genel seçimlerde Kırıkkale’den vekil çıkararak MHP’yi iktidar yapacağız. Kazanmak için canla başla mücadele edeceğiz. 2015 yılı genel seçim takvimi belirlendi ve zaman daralıyor. Önce milletim, sonra partim diyerek iktidara talibiz” diye konuştu. Tarihten örneklerle konuşmasını destekleyen İdris Karakuş ise, “Mevzu bahis vatan ise gerisi teferruattır. 7 Haziran’da devletin temeline yeni bir harç koyacağız. 7 Haziran’da başarılı olamaz isek sonrası kötü olacak. Vatan için sonuna kadar mücadelemizi vermek zorundayız” dedi.

MHP iktidara gelmeli

Son olarak söz alan Vatan İçin Can verenler Derneği Kurucusu ve Eski Genel Başkanı, Mehmet Gençer de konuşarak “Ben bugüne kadar sözümü sakınmadım. Bu yüzden de dava üzerine dava açılıyor hakkımda. Eğer ben bu AKP zihniyetine boyun eğmedim diye bu davalar açılıyorsa, durmasınlar yenilerini açsınlar. Yanlış gördüğümü yine söyleyeceğim” dedi. MHP’nin vatan ve onun için genç yaşta canını feda edenlerin kıymetini her daim bildiğini ifade eden Gençer, “Nasıl ki Atatürk liderliğindeki kadrolar bu cumhuriyeti kurma iradesini göstermişlerse, bugün de bu cumhuriyeti, bu vatanı bölünmekten kurutacak irade Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarındadır. Milletim, kendisini kurtaracak yegâne irade olan MHP’yi artık iktidara getirmek zorundadır” dedi.

Seferber olmalıyız

Seçimin tek adayı olan Erdal Baloğlu ise, “6 Aralık 2014 tarihinde başlamış olduğumuz ve son olarak 10 Ocak 2015 tarihinde merkez ilçe kongresiyle tamamladığımız ilçe kongrelerimizin ardından il kongremizi gerçekleştiriyoruz. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi 2. Olağan Genel Kurul öncesinde il ve ilçe teşkilatlarının tekrar yapılanması amacıyla Türkiye genelinde kongrelerimiz devam etmektedir. Bu doğrultuda iktidar hedefimize Kırıkkale`den bir meşale yakmak için bütün imkânlarımızı seferber etmekteyiz” diye konuştu.

Şer odaklarına dikkat!

Baloğlu, “Bu süreçte gözlemlerimiz, partimize teveccüh gösteren kitlelerin bir hayli fazla olduğu yönündedir. Halkımız yapılan kirli planların ve pazarlıkların farkına varmıştır. Ülkemizin ve partimizin üzerinde oynanmak istenen oyunların da farkındayız. Her türlü entrikanın karşısında dimdik duracağız ve tüm gayretimizi milli bütünlüğümüzün ve Türk-İslam davasının bekası için harcayacağız. Bundan rahatsız olan şer odakları aramıza fitne sokmak için fırsat kollamaktadır. Biz bazen kırılırız. Bazen üzülürüz ama hiç bir zaman ayrılmayız. Hiç bir zaman bölünmeyiz. Göreceksiniz ki bu kongrelerden sonra birlik ve beraberliğimiz en üst düzeyde olacaktır” dedi.

Her kesim için hazırız

Baloğlu, “Yönetim Kuruluna seçilecek arkadaşlar, Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarına ve teşkilatlarına sahip çıkacak, teşkilatlarda bütün egolarını ve varsa kibirlerini çöpe atacak, kucaklayıcı ve birleştirici olacaktır. Zira ülkenin içinde bulunduğu durum bunu emretmektedir. Güzel Türkiye’miz her yönden büyük tehlike altındadır. Milliyetçi Hareket Partisi sadece terör ve yolsuzlukla ilgili fikir beyan eden bir parti değildir. Bizim doktrinimiz bellidir. Milliyetçiyiz,  Ülkücüyüz, ama aynı zamanda ahlakçıyız, ilimciyiz, köycüyüz, halkçıyız. Toplumun her kesimi için hazırız.

MPT açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi macera partisi değil, bu milletin kurtuluş reçetesidir. Son zamanlarda sizlerin de şahit olduğu gibi Milli Piyade Tüfeğimizin sadece MKE tarafından üretilmesi için, gerek sendikalar, gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse işçi kardeşlerimizin çabalarına şahit oluyoruz. Daha önce de bu konuda fikrimizi beyan ettik. Aslında en başında ismi hepinizce malum bir şirketin kurdurulması ve bu şirket personellerinin Makina Kimya Fabrikaları içinde MKE işçilerinin bile giremeyeceği alanlara rahat rahat girmeleri ayrıca bu kişilere daha birçok ayrıcalık tanınması bu günlere gelineceğinin habercisiydi. Bu malum şirketin yönetim kurulu yapısına bakarsanız işin net olarak anlaşılacağını biliyoruz” dedi.

Millet hedefine ulaşacak

Baloğlu son olarak, “Silah Organize Sanayi Bölgesi falan da sadece Kırıkkale’nin gazını alma hamlesidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kırıkkale Milletvekilleri olsaydı bu kadar rahat davranma şansları olur muydu? İnşallah sizlerin de desteğiyle 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partili vekilleri meclise göndereceğiz. Hadi o zaman Kırıkkale’nin milli değerlerini peşkeş çeksinler de görelim. Eski yönetici arkadaşlarımızın tecrübeleri ve yeni arkadaşlarımızın gerek mesleki gerek eğitim ve konumları ile harmanladığımız bu yönetim şimdiden büyük başarılara imza atacağını göstermektedir. Bu başarı teşkilatın kendinden daha çok sizlerin başarısı olacaktır. Büyük devlet olmak için bütün fertler seferber olmalıdır. Türk milleti elbet bir gün bu hedefe ulaşacaktır. Türk milletinin yükselişi için bu büyük hamleleri yapmak zorundayız” dedi.

Yeni yönetim oluştu

Yapılan seçim sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetimi şu isimlerden oluştu: İl Başkanı Erdal Baloğlu. Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Ömer Eldemir, Yusuf Kocabey, Murat Abalı, Abdurahman Şavlı, Mehmet Emin Çolakoğlu, Vedat Sağlık, Cemil Arslan, Soner Gençer, Gökay Gül, Metin Yampal, Gazi Cesur, Dede Özbayrak, Burhan Erdoğan, İsmail Çetin, Murat Çiçek, Mahmut Çelik, Cahit Doğan, Ramazan Acar, Ali Varol ve Murat Akyayla. Disiplin Kurulu Asil Üyeler: Adem Kapan, Hanifi Kayır, Halit Durmuş, Ali Cansu, Ali Ulutaş, Ali Ertunç ve Nezir Güler. Üst Kurul Asil Delegeleri: Erdal Baloğlu, Seyit Ahmet Göçer, İlyas Canöz, Serkan Tunçbilek, Yavuz Kuzucu ve Şevket Özsoy.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false