Anahtar Kelimeler:

Ordunun silahları yenilenecek”

 Ordunun silahları yenilenecek”

 Köksal açıklama yaptı

Adaylığı konusunu da açıkladı

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, milli piyade tüfeğinin savunma sanayi için çok önemli olduğunu belirterek, "İlk siparişi 35 bin civarında olacak” dedi ve konuyla ilgili gelişmeler hakkında açıklama yaptı.

Partide açıklamada bulundu

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, milli piyade tüfeğinin savunma sanayi için çok önemli olduğunu belirterek, "İlk siparişi 35 bin civarında olacak. Bunun 20 binini Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) yapacak. TSK`nın ihtiyacı 500 bin civarında. Ordunun ellerinde olan silahlar yenilenecek" dedi. Kırıkkale`de nöbetçi vekil uygulaması kapsamında Ak Parti il merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Oğuz Kağan Köksal, milli piyade tüfeği ve savunma sanayinin önemine dikkati çekti.

MKE zorlanıyormuş!

Milli piyade tüfeğinde ilk verilen 35 bin siparişten 20 binini MKE`nin yapacağını belirten Köksal, "Kurumu yapacak. İlk başta 15 bin civarında düşünülüyordu. Birtakım görüşmeler sonucunda 20 bine çıkarttık. TSK`nın ihtiyacı 500 bin civarında. Ordunun ellerinde olan silahlar yenilenecek. Bu, sadece kendi ihtiyacımız. İhracat da gündeme gelirse, bu rakam ikiye katlanacak. MKE Kurumu`nun üretim kapasitesi 20 bin civarında. Ancak buna bile zorlanıyor" dedi.

 

Tezgahlar yenilenmeli

MKE Kurumu`nun, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile proje bazında yeni tezgahlar yapmayı planladığını belirten Köksal, "Bu milli piyade tüfeği pastasından en büyük payı alalım diye uğraşıyoruz. Onun için MKE Kurumu içerisindeki tezgahları yenilememiz lazım. Savunma Bakanımızın bizlere söylediği `MKE Kurumu endişe duymasın, yapabildiği kadar biz sipariş vereceğiz` yönünde" dedi.

Belediyeler iyi çalışıyor

Köksal belediyelerin durumu konusunda da açıklama yaparak, “Belediye başkanlarımızın sorunlarını dinledik. Belediye başkanlarımızla tek tek Ankara’da görüştük ve ihtiyaçları anlattılar. Bunların da çözümü için uğraşıyoruz. Belediye başkanlarımızın hem sorunlarını hem de yaptıklarını dinledik. Belediye başkanlarımız seçimden sonra ellerinden geleni yapıyor. Daha iyi hizmet için gayret ediyorlar. Hizmet bir hayli de geldi. Şubat ayı içerisinde yapacağımız güç birliği toplantısında belediyeleri konuşacağız. Belediyeler masaya yatırılacak” dedi.

Adaylık konusu

Köksal genel seçimler ve kendisinin adaylığı konusunda ise “Gazeteler yazılıyor, şu an mevcut vekil olarak biz de aday adayıyız. Dört aydan sonra aday adayıyız Allah nasip edersem bir dönem daha düşünce var. Partimiz, genel merkezimiz nasıl uygun görürse öyle çalışacağız. Dört ay sonra da aday adayı olarak vatandaşımızın huzuruna çıkacağız” dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false