Anahtar Kelimeler:

Genel Müdür ile görüştüler

Genel Müdür ile görüştüler

 Konu MPT…

Milli Piyade Tüfeğinin imalatının özel bir firmaya verilmesine tepki göstermek ve bu girişimi önlemek adına kurulan komite temaslara başladı. KTSO Başkanı Ekrem Gök’ün başkanlığındaki komite ilk olarak MKE Kurumu Genel Müdürü ile Ankara’da bir araya geldi.

İlk ziyaret MKE’ye

Tüm tasarımı ve ARGE çalışmaları MKE Kurumu’na ait olan Milli Piyade Tüfeğinin seri imalatının Kırıkkale MKE Kurumlu Silah Fabrikası yerine özel bir firmaya verilecek olmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. İlk etapta Tük Metal Sendikası tarafından organize edilen ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da katıldığı tepki eylemlerinin ardından kurulan komite temaslara başladı. Komite ilk temasını MKE Kurumu Genel Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Genel Müdürle görüştüler

Başkanlığını Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök’ün yaptığı Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Emekliler Cemiyeti Başkanı Basri Keskin, Türk Eğitim Sen şube Başkanı Yücel Karabacak, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, Petrol İş Sendikası Mali Sekreteri Ömer Olgun ve Basını temsilen Pusula Gazetesi Sahibi Mehmet Altundağ’dan oluşan komite önceki gün MKE Kurumu Genel Müdürü İzzet Artunç’u ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundular.

Görüşme olumlu geçti

MKE Kurumu Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen görüşmede komite Başkanı Ekrem Gök Milli Piyade Tüfeğinin Silah Fabrikasında seri imalatının yapılmasının öncelikle Kırıkkale ekonomisine ve istihdamına önemli ve büyük katkısının olacağını iletti. Genel Müdür Artunç ise komitenin ziyaretini olumlu karşıladıklarını belirtti. Artunç konunun gündemde olduğunu belirtti. Ziyarette Genel Müdür Yardımcısı Faruk Yenal’da katıldı. Komite ziyaret programı kapsamında 3 Şubat’ta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı ziyaret edecek.        



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli