Anahtar Kelimeler:

Özdemir tepki gösterdi!

Özdemir tepki gösterdi!

Alevi derneğinden

Kılıçdaroğlu`na

500 bin liralık dava

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir, Kılıçdaroğlu`nun sarf ettiği sözler nedeniyle 500 bin liralık tazminat davası açacak.

Eleştiriye cevap verdi

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen "muharrem aşı"na katılan Alevilere yönelik eleştirilerine çok sert tepki gösterdi.

Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın muharrem ayı dolayısıyla 3 Kasım pazartesi günü "muharrem aşı" verdiği anımsattı. Kılıçdaroğlu`nun yemeğe katılan Alevi sivil toplum kuruluşları temsilcilerini eleştirdiğini belirten Özdemir, bu durumun bütün sağduyulu Alevi vatandaşlarını üzdüğünü söyledi.

Çok rahatsız etti!

Özdemir, 91 yıllık cumhuriyet döneminde ilk kez bir reisicumhurunun Alevi yurttaşlarını muhatap alarak, ağabeyleri gibi dertlerini dinlediğini dile getirerek, "Bizden biri gibi 3,5 saat muhabbet etti, dertlerimizi dinledi, sohbet etti. Bu, bir takım Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerini ve onların başındaki `Alevi` cümlesini dahi ağzına almayan zatı muhterem Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nu çok rahatsız etti" dedi.

Ahlakı çok iyi biliriz

CHP liderinin, Alevileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan`ı rencide edecek cümleler kullandığını vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu: "Biz, ahlakı da çok iyi bilen bir toplumuz haramı da çok iyi bilen bir toplumuz. Sayın Kılıçdaroğlu, haramzade arıyorsa önce etrafına baksın, sonra dönsün aynaya baksın. Alevi toplumuna hiçbir siyasi partinin genel başkanının bu şekilde hitap etme hakkı yoktur." Özdemir, Kılıçdaroğlu`nun son açıklamalarının Alevi toplumunda kırılma noktası oluşturduğunu ve derin bir üzüntü yaşattığını anlattı.

 

Alevileri eleştirmesin

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun bugün Hacı Bektaş Aşure Günü etkinliğine katıldığını hatırlatan Özdemir, "Sayın Kılıçdaroğlu sözde bize hakaret etti ama muharrem yasımızda, Hazreti Hüseyin`in Kerbela`da şehit edilişinin yasında neden bir aşure programı düzenlemedi? Neden Alevi sivil toplum kuruluşlarını toplayıp da dertlerini dinlemedi?" diye sordu.

Özdemir, "Kılıçdaroğlu, Hacıbektaş şenliklerine gitti de neden aşurede gitmedi? Biz de isterdik bir muhalefet partisi, başbakanımızın yanında Hacı Bektaş-ı Veli gibi bir alperenin dergahını ziyaret etsin. Televizyon programlarına çıkıp da Alevi yurttaşları, Alevi sivil toplum kuruluşlarını eleştirmesin" değerlendirmesinde bulundu.

Tazminat davası açacak

Dernek olarak 10 Kasım pazartesi günü Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin liralık tazminat davası açacaklarına işaret eden Özdemir, "Kötü söz sahibinindir, onun seviyesine inemeyiz. Muharremde Alevi sivil toplum kuruluşlarını çağırsın da onun sofrasına da oturalım. O sofrada Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının verdiği vergiler vardır ve bunun hepsi helaldir" görüşünü dile getirdi. Özdemir, Alevilerin taleplerine yönelik CHP`nin hazırladığı "Herkes İçin İnanç Özgürlüğü Raporu"na da değinerek, bu çalışmanın kaç Alevi vatandaşıyla görüşülerek yapıldığını ve hangi sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alındığını merak ettiğini aktardı.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false