Anahtar Kelimeler:

Hani cemaatten atılmıştı?

Hani cemaatten atılmıştı?

 Adam Vakıf Başkanı!

Açıklamayı da o yaptı!

Süleyman Hilmi Tunahan`ın talebeleri, cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan`ı destekleyeceklerini açıkladı. Açıklamayı ise Vakfı Başkanı ve eski Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı yaptı.

Seçim öncesi destek açıklaması

Tüm Türkiye çapında faaliyet gösteren Kuran Kursları ve öğrenci yurtları ile en büyük islami gruplardan biri olan Süleyman Efendi Cemaati, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir gün kala siyasi tercihini kamuoyu ile paylaştı. Süleyman Hilmi Tunahan`ın bugün hayatta olan 5 talebesi ve Tunahan`a yakınlığı ile bilinen Sivil Toplum Kuruluşu`nun ortak imzası ile yayınlanan basın açıklamasında "Yeni Türkiye yolunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a destek veriyoruz" denildi.

Erdoğan’a destek açıklaması

Tunahan`ın talebeleri Bilim ve İnsan Vakfı Başkanı, 23. dönem Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, vaizler Hüseyin Kaplan, Necati Tosun, Hulusi Özdemir ve Şevket Tandoğan ile 41 vakıf ve derneğin imzasının yer aldığı bildiride, şunlar kaydedildi: "Yeni Türkiye`nin kaderinin çizileceği 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde; zamanında büyük çile ve zorluklarla Kur`an hizmeti veren Süleyman Hilmi Tunahan Hazretlerinin rahle-i tedrisatından feyz almış kişiler, vakıf ve derneklerin mensupları olarak, son 12 yılda din ve vicdan temini noktasında verdiği büyük hizmetlerinden dolayı tam desteğimizi Sayın Recep Tayyip Erdoğan`a verdiğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

Dedikodu üretilmişti

Kırıkkale’de milletvekili iken Kıratlı’nın cemaatten atıldığı, kovulduğu şeklinde bir çok dedikodu çıkmıştı. Ancak Kıratlı’nın cemaate ait vakfın başkanı olarak cemaat çalışmalarını sürdürdüğü gözleniyor. Kıratlı tekrar aday olmaya çalışırken de benzer dedikoduların üretildiği gözlendi. Kırıkkale’ye tekrar gelirse Kıratlı için artık bu konuda dedikodu üretilemeyecek. Kıratlı için başka bir malzeme bulunması gerekiyor artık!

 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false