Anahtar Kelimeler:

Balışeyh suya kavuştu

Balışeyh suya kavuştu

 Dedelioğlu sözünü tuttu

Balışeyh Belediyesi tarafından yaklaşık iki aydır çalışması sürdürülen cazibeli su nihayet depoya aktarıldı. Vatandaşlarında katıldığı çalışmada Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu “Seçimlerde verdiğimiz sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Balışeyh’in 70 yıllık su sorunu ortadan kalkmıştır” dedi. 

Su sorunu çözüldü

Balışeyh İlçesi’nde su sevinci yaşanıyor. Balışeyh Belediyesi tarafından yaklaşık iki aydır çalışması sürdürülen cazibeli su nihayet depoya aktarıldı. İlçeye 5 kilometre uzaklıktaki İğdebeli mevkiinde bulunan cazibeli su hayırsever vatandaşlar ve belediyenin imkânları ile ilçenin Kabaktepe mevkiindeki 600 tonluk depoya aktarıldı. Suyun depoya aktarılması nedeniyle yapılan törende konuşan Başkan Ali Dedelioğlu “Seçimlerde vatandaşlarımıza her zaman ilk icraatımızın su olacağını söylemiştik. İlçemizde yaklaşık 70 yıldır su sorun vardı. İnşallah bu sayede hem vatandaşlara verdiğimiz sözü yerine getirdiğimiz için mahcup olmaktan kurtulduk hem de ilçemizin 70 yıllık su sorununa çözdük” dedi.

Tasarruf edildi

Çok sayıda vatandaşında katıldığı törende Başkan Dedelioğlu “Bundan önce ilçemize hem elektrik yolu ile kuyulardan hem de birlikten geliyordu.  Su birliğinden ayrıldık. Ayrıca cazibeli olduğu için aylık 7–8 milyarı bulan elektrikten de tasarruf etmiş olacağız.  Zaten belediyemizin imkânları kısıtlı bu belediyemizi büyük ölçüde rahatlatacaktır ve yeni hizmetlerin yapılmasına olanak sağlayacaktır. Şuan için 600 tonluk depomuz dolduğu takdirde ilçemize bu su yeter ancak biz ilerde yeni bir cazibeli su daha getirip bu sorunu kökten bitireceğiz. Suyumuz ilçemize hayırlı olsun” dedi. Törene katılan vatandaşlar ise suyun gelmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false