Anahtar Kelimeler:

Yüzde 60 oy alırız”

 Yüzde 60 oy alırız”

 Can açıklamada bulundu

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale’de parti binasında basın toplantısı düzenledi.  

Basın toplantısı yaptı

AK Parti Milletvekili Ramazan Can nöbetçi vekil uygulaması kapsamında parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Can mecliste yaşanan gelişmeler ve yaptıkları çalışmalara hakkında bilgi verdi. Can meclisin bir aydır gündemi torba yasa tasarısı olduğunu muhalefet partilerinin tüm engellemelerine rağmen 148 maddelik yasanın 82 maddesinin onaylandığı söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrasında tüm maddelerin genel kuruldan geçeceğine inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları hakkında bilgi ve Can, Milletvekili Oğuz Kağan Köksal ile Kırıkkale’nin tüm ilçelerine seri ziyaretler düzenlediklerini söyledi. Can bu ziyaretlerde vatandaşları Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan’a büyük ilgi gösterdiklerini ifade ederek “Her gittiğimiz ilçede büyük ilgi görüyoruz Vatandaşımız genel başkanımız ve Başbakanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı makamına taşıyacağına inanıyorum. Benim tahmince %55-60 arasında oy alırız. Biz meclisteki çalışmalarda bulunacağımızdan ilimizdeki seçim çalışmaları ile Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay ilgilenecek ” ifadesini kullandı.  

Tuz konusu

Milletvekili Ramazan Can, Delice ilçesinde yapılacak olan tuz rezerv tesisleri ile ilgili olarak Enerji bakanın bir güç birliği toplantısına davet edildiğini ve kendilerine tesisi yapılması için bir tarih verildiğini ancak tesisin bir türlü yapılmadığın belirterek “Bakan Bey ile bu konu hakkında görüşüyoruz. Tarih verdiniz ama bu güne kadar yapılmadı diye. Ciddi şekilde sıkıştırıyoruz. Bakanlık tuz alımı yapacak ve 50-60 ürün çıkacak şeklide işleyecek. Bu boş alana da Doğalgaz depolama istasyonları kurulacak. Doğalgaz depolama tesisleri tuz rezervinin çok olduğu alanlara yapılıyor. Bununla ilgili olarak bakanlık dış bağlantılı firmalarla görüşüyorlar. Geçen gün Vali beyle bürokratlar bir toplantı yaptılar.

Vali ilgileniyor

Toplantıda belli bir mesafe alındı. Konu sayın valimizin koordinatörlüğünde devam ediyor. Konuyu takip ediyoruz. Özel sektöre devir konusunda bir sıkıntı oldu. Bakanlık özel sektörü istemiyor. 8 milyon tonluk tuz rezervini kendisi işletmek istiyor. Biz son yaptığımız görüşmelerde Bakanlık bürokratlarına problem kabul etmediğimizi ya burayı yapın ya da özel sektöre devir edin şeklinde görüşmemiz oldu. Olayların üzerine gidiyoruz. Netice  olarak orada bir maden var. Bu madende o bölgenin istihdamında büyük faydası olacak. Bunun yanı sıra ülkeye de büyük yararı dokunacak. Bürokrasi bunu engelliyorsa bunun da bedelini öderler. Kendi adıma özellikle bunu söylüyorum” şeklinde konuştu. Ramazan Can daha sonra ilçeleri dolaşarak seçim çalışmalarına katıldı. 



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli