Anahtar Kelimeler: AĞUSTOS ALARMI

14 AĞUSTOS ALARMI!

 14 AĞUSTOS ALARMI!

14 AĞUSTOS ALARMI!

 

Enerji şirketi ne olacak?

Yurtta ve Kırıkkale´de

Tam anlamıyla alarm!

15 Temmuz darbe girişimi başarısız olunca gözler 14 Ağustos´a çevrildi. FETÖ örgütünün 14 Ağustos´ta ne yapacağı merak ediliyor. Bu amaçla bazı kurumlar ve özel kuruluşlar nezdinde alarma geçildiği öğrenildi. Bazı ihbarlar da dikkat çekiyor?

ELEKTRİK ŞİRKETLERİ ÖNEMLİ

Örgütün 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olunca, gözler ikinci bir kalkışmaya çevrildi. 14 Ağustos tarihinde örgütün yeni bir girişimde bulunacağı konuşuluyor. Sosyal medyada bu amaçla bazı yayınlar yapıldığı biliniyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, örgütün 14 Ağustos´ta Türkiye genelinde elektrikleri kesebileceğini söylemişti. Bu sebeple tüm gözler enerji sağlayan ve dağıtım yapan şirketlere çevrildi. Kırıkkale´de bu işi Enerji SA yapıyor. Dağıtım, bakım ve onarım işini üstlenen şirkete yönelik bir operasyon olabileceği konuşuluyor.

BAZI İHBARLARDAN SÖZ EDİLİYOR

14 Ağustos öncesinde şirketin mercek altına alındığı, trafolar ve dağıtım merkezlerinin Polis ve Jandarma tarafından takip altında olacağı ileri sürülüyor. Kurumla ilgili de bazı ihbarlar geldiği öne sürülüyor. Bazı iddialara göre örgütün bu kuruluşa özelleştikten sonra bir çok personel yerleştirmiş olabileceği düşünülüyor. Özellikle teknik ekip ve temizlik işinde torpille işe girenler olduğu öne sürülürken, tüm personelin, temizlik işinde görevli olan ve dışarıda da ek kazanç için bazı kişilerin teknik işler ve ustalık gerektiren işlerde çalıştığı ifade ediliyor.

BUNLAR DİKKATE ALINMALI

Bu kişilerin dikkate alınması gerektiğinin altı çizilirken, 14 Ağustos tarihinde olası bir sabotaj için kullanılabilecekleri vurgulanıyor. Emniyet ve Jandarma´nın bu kişileri mutlaka takibe alması, kalkışma ile ilgili endişeler geçene kadar en azında açıkta tutulması öneriliyor. Kamuda terör örgütüne yönelik temizlik operasyonları devam ederken, kamudan özel sektöre geçen bu ve benzeri kuruluşların da dikkatle izlenmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Emniyet birimlerinin bu konuda gerekli çalışmayı yapmaya başladığı da konuşuluyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu