Anahtar Kelimeler: Türkmenler ziyaret

Türkmenler ziyaret etti

Türkmenler ziyaret etti

Kırıkkale Yörük Türkmen Derneği üyeleri, Kutsal Emanetler’i bünyesinde barındıran İslami Değerler Külliyesini ziyaret etti.

ZİYARETTE BULUNDULAR

Kırıkkale Yörük Türkmen Derneği üyeleri, Kutsal Emanetler’i bünyesinde barındıran İslami Değerler Külliyesini ziyaret etti. Ziyaretçiler Külliyede Hz. Muhammed (s.a.v.) ve Ehli Beyt’e ait hatıraları görme fırsatı buldu. Kırıkkale Yörük Türkmen Derneği üyeleri, kutsal emanetleri bünyesinde barındıran ve ziyaretçi akınına uğrayan Karacalı mevkiindeki İslami Değerler külliyesini ziyaret etti. İslami Değerler Külliyesi Derneği tarafından yapılan ve 2022 yılında hizmete açılan Külliye ziyaretinde Türkmen Derneği üyeleri, Hz. Muhammed (s.a.v.) ve Ehli Beyt’e ait hatıralar ve dünyanın dört bir yanından getirilen eski, yeni Kuran örneklerini görme fırsatı buldu.

 

KÜLLİYE TANITILDI

Orta Anadolu’nun en büyük külliyesi olma özelliğini taşıyan ve içinde yüzlerce kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir cami, kadınlar için ayrı bir mescit, kütüphane, taziye evi, konferans salonu gibi tesislerin yer aldığı Külliyede ayrıca, Kabe tarihi ve Peygamber Efendimizin Hayatı Maketlerle Anlatılıyor. Müzenin bir bölümünde ise Kabe’nin tarihi ve Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatı maketlerle ve dijital bilgilendirme yapılıyor. Kabe’nin bilinen en eski halinden bugüne kadar geçirdiği dönüşüm, Hz. Muhammed’in doğumu öncesindeki gerçekleşen Fil Vakası’ndan başlayarak hayatına ilişkin önemli detaylar, Mekke ve Medine tarihindeki bazı önemli yapılar ve olaylar, maketlerle ziyaretçilere sunuluyor.



  • Perşembe 37.5 ° / 23.8 ° Güneşli
  • Cuma 37.1 ° / 24 ° Güneşli
  • Cumartesi 39.2 ° / 25.7 ° Güneşli